
Mesele în tigaie sunt un plus grozav pentru orice rutină din timpul săptămânii. Sunt rapide, eficiente și facilitează curățenia. Rețeta noastră combină toate părțile preferate ale unui stir fry clasic, dar cu un sos ușor făcut în casă! Puteți încerca această rețetă și cu pui, porc sau o opțiune vegetală, cum ar fi tofu.
Porții: 4 porții: 4
Timp de preparare 10 minute
Timp de gătire 25 de minute
Ingrediente:
-
475 ml somon proaspăt, tăiat în cuburi
-
2 căni de buchețele de broccoli tocate
-
1 ardei gras, roșu sau galben, tăiat felii
-
1 cană de morcovi în bastonașe
-
1ceapă galbenă, feliată
-
1 cană de mazăre neagră, fără capete
-
Sare și piper după gust
Sos
-
¼ cană sos de soia cu conținut scăzut de sodiu
-
3 linguri de apă
-
3 linguri de sirop de arțar fără zahăr
-
2 căței de usturoi, tocați mărunt
-
½ linguriță ghimbir măcinat
-
2 lingurițe amidon de porumb
Mod de preparare
- Preîncălziți cuptorul la 215° C. Tapetați o foaie de copt cu folie și pulverizați cu spray de gătit antiaderent.
- Pregătiți și tocați toate legumele, tăiați somonul în cuburi de 2,5 cm și puneți-le deoparte. Se așază toate legumele într-un strat uniform pe foaia de copt. Se condimentează cu sare și piper.
- Coaceți în cuptorul preîncălzit timp de 15 minute. Se scot din cuptor și se adaugă bucățile de somon pe foaia de copt.
- Puneți din nou în cuptor și coaceți timp de 10 minute sau până când somonul este gătit.
- În timp ce legumele se coc, amestecați ingredientele pentru sos într-o cratiță mică. Gătiți timp de 2-4 minute până când sosul se îngroașă.
- Scoateți tava din cuptor și turnați sosul peste somon și legume.
- Serviți peste orez brun, quinoa sau orez cu conopidă.