
Ouăle încondeiate sunt aperitivul sau gustarea clasică de primăvară, în special de Paște. Am făcut câteva modificări ușoare pentru a face versiunea noastră mai prietenoasă cu dieta dumneavoastră bariatrică. Am redus grăsimea, am crescut proteinele și sunt încă suficient de gustoase pentru a le împărți cu prietenii și familia!
| Porții: 6-8 6-8 | Timp de preparare: 25 minute | Timp de gătire: 10 minute |
Ingrediente
- 8 ouă mari
- 2 linguri de iaurt grecesc simplu
- 2 lingurițe de maioneză ușoară
- 2 lingurițe de muștar dijon
- 1 lingură de murături de mărar
- 1/4 linguriță mărar uscat
- 1 linguriță de arpagic tocat mărunt
- 1-2 liniuțe de sos picant *Opțional
- Sare și piper, după gust
- Paprika și arpagic, pentru decorare
Mod de preparare
- Pentru a fierbe ouăle tari: Așezați ouăle într-un singur strat într-o oală mare. Se adaugă suficientă apă pentru a acoperi ouăle cu 2 - 5 cm. Se pune la foc mare și se lasă să fiarbă. Fierbeți timp de 10 minute. Se scot ouăle din oală și se pun într-o baie de gheață. Se lasă să se răcească complet.
- Decojiți ouăle și tăiați-le în jumătate. Se scoate gălbenușul și se pune într-un castron separat.
- La gălbenușuri, adăugați iaurtul grecesc, maioneza, muștarul, sosul de murături, mărarul, arpagicul și sosul iute. Se pasează până se omogenizează complet.
- Se pune câte o lingură din amestecul de gălbenușuri în fiecare albuș de ou. Se ornează cu arpagic tocat și un strop de paprika.